Tak tak. Zlatej Loveček. Povím Vám můj zážitek s tímto "takyobchodem". Jednoho krásného rána jsem se propudil s nesmírnou chutí na něco studeného a rozhodl jsem se zajít si do Rosničky pro energiťák. Předem bych chtěl říct, že to je jedíné plus tohohle obchodu. Nápoje a ještě k tomu chlazené a za dobré ceny. Tohle oceňuji a nebýt nich, tak tam nevlezu už nikdy. No ale zpět k zážitku. Obléknul jsem se a vyrazil. Ožungři samozřejmě už byli na svých místech. Ale tomu jsem nevěnoval pozornost. Proč taky. Jejich věc. Vstoupil jsem do obchodu a první, co mě přivítalo, byla fronta asi 6 lidí, z toho 4 důchodci. "V pohodě, to bude hned," povídám si sám pro sebe. Jenže houby s octem!! Jeden z důchodců byl zrovna na řadě a začal "nákup". První, co mě zarazilo, bylo to, že lidé si tam vybírají, co si koupí, až jsou na řadě. Místo, aby si vybírali, když stojí ve frontě. To ale néé, to oni mají spoustu času na povídání. No takže ten milý důchodce nakupoval tím způsobem, že každou věc, co kupoval, musel paní prodavačce (tak aby to slyšel celej obchod) zdůvodnit proč to kupuje, za jakým účelem, komu, proč nekoupí tamto, co mu chutná apod. Do toho se začali zapojovat další důchodci, stojící v řadě, protože asi "zaslechli" něco, co je nesmírně zajímalo a museli přispět se svým názorem, proč kupovat tento výrobek a kolik stojí v Lídlu. Takže milí zlatí důchodci ( ano úcta k důchodcům je jedna věc, ale tohle, to je přece hnus) si tam pěkně povídali, jedna prodavačka nosila věci a cvakala do pokladny. Druhá, místo aby pomohla, jen (s prominutím) stála a čuměla a povídala si se zbývajícími důchodci o naprostých nesmyslnostech. Nákup důchodce, který nakupoval, měl samozřejmě spoustu položek, z nichž každá byla náležitě prodiskutována se zbylým osazenstvem a ohodnocena. Takže já jsem tam stál s jedním blbým energiťákem v ruce, abych ho mohl zaplatit. Jenže chyba lávky. Důchodci si z obchodu udělali svoje vlastní forum a já jsem tam stál pěkně dlouhou dobu. Když ten první důchodce konečně skončil s nákupem a sklidil si věci, nastoupil důchodce za ním a vše začalo odznova. Mezitím přišli další a začali obohacovat právě probíhající diskusi.
Já jsem ztratil trpělivost, mrsknul jsem plechovku zpátky do mrazáku a vytočenej jsem bouchnul dveřma. Pochybuju, že si vůbec někdo všimnul, že tam jsem.
Na druhou stranu musím říct, že v pozdějších hodinách se to uvolní, takže člověk už může normálně nakupovat. Jenže to už tam po nájezdu důchodců nezbude nic. Takže tenhle obchod nestojí za nic. V obchodě by to mělo pěkně odsejpat, protože někteří nakupující třeba z nějakého důvodu spěchají a potřebují být rychle obslouženi. Nebylo by jednodušší, kdyby si místní diskutující nejdříve pěkně nakoupili a pak si třeba sedli ven na lavičku a tam si povídali třeba do večera? Jim by to neublížilo a ostatním lidem, kteří přišli do obchodu "jen" nakoupit by to prospělo.
To je můj názor na Rosničkou. A menší doporučení: pokud se nudíte a chcete si s někým pokecat, dovědět se nové vesnické drby a jiné nejrůznější "zajímavosti" , běžte ráno nakoupit do místního obchodu. Ale obrňte se trpělivostí, protože tam strávíte dopoledne.
Smrt rosničkám, ostatní žáby bych nechal žít, ty za to nemůžou.