Pane Petersi,
Vaše připomínka se mi sama o sobě velmi líbí v tom, že hájíte soukromí jiných. Jen jsem překvapen, že ji neuplatňujete vždy, když je zde ve fóru do soukromí někoho zasahováno, ale zastáváte se již opakovaně jen jednoho a jeho rodiny (abych byl přesný, tak ještě paní Kotlánové). Navíc byste si měl uvědomit, že bývalý pan starosta je členem obecního zastupitelstva a politikem a tudíž je povinen se občanům ze svých činů zodpovídat. Navíc v tomto případě jste to vůbec netrefil, protože dotázat se, proč byla objednána pozemková Úprava a jaká byla motivace této objednávky, je naprosto korektní a od občanů zcela oprávněné. To, že na tuto otázku občanů tady nebylo již dávno slušně odpovězeno, je mi dosti podezřelé.
Každý počin člověka je něčím motivován. Tudíž i bývalý pan starosta nějakou motivaci musel mít. Určitě to neudělal jen z rozmaru a náhodou. Nemohu uvěřit, že se jednou ráno probudil a rozhodl se, že se v obci provede pozemková Úprava jen tak, aby byla provedena. Tím, že není ochoten svoji motivaci občanům vysvětlit, sám nahrává různým dohadům, domněnkám a fámám, které se pak zcela zaslouženě obrací proti němu.
Domnívám se, že jsem oprávněn vůči Vám takto reagovat, protože pokud zde na tomto fóru bylo někomu slepě, sprostě, hnusně a uboze zasahováno do soukromí, byl jsem to především já. Připomínám, že nejsem politik a na žádnou politickou funkci jsem v obci ani nekandidoval. Ten, kdo mne takto urážel a osočoval, zjevně hájil naprosto nekriticky osobu člověka, kterého se zastáváte. Mnoho přispěvatelů ve fóru vyjádřilo názor, že tak učinil dokonce on sám s tím, že poznávají jeho styl jednání. Svůj názor na tuto záležitost si nechám z určitých důvodů pro sebe.
Já se Vašeho zastání nedomáhám, ale bylo nepřijatelně zasahováno do soukromí i pana Kubáčka, Chramosty, Austa, Dysmase apod. Zdá se mi, že Vaše jednostranná citlivost jen k jedné straně, a to na místě, kde to ani není zrovna zapotřebí, je v rozporu s tím, že se stavíte do role člověka s jistým nadhledem. Na osobní názor má každý právo, ale Vy se tady snažíte moralizovat a obracíte se na všechny občany. Pokud si na to troufáte, pak byste měl mít objektivnější přístup.
Jakékoli zasahování lidem do jejich vlastnických práv k pozemkům je velmi citlivou záležitostí a vyžaduje dostatek informací. Lidé mají z dob vlády jedné strany špatné zkušenosti, pozemky jim byly odebírány nebo "vykupovány" za pakatel. Proto si zaslouží, aby jim bylo vše pečlivě vysvětleno.
Pro jistotu uvádím, že mne se pozemková Úprava nedotýká. Dostal jsem se k této problematice tak, že se mne někteří lidé ptali, jestli o pozemkové Úpravě a jejích důvodech něco nevím. Má strohá informace o právní Úpravě je neuspokojila. Svěřili se mi, že ani při jednáních o konkrétních pozemcích jim nebylo jasně řečeno, proč se určitá konkrétní změna má provádět. Proto jsem sám k vysvětlení důvodů provádění pozemkové Úpravy ve fóru již dříve vyzval a odpověč jsem dodnes nedostal. Za takové situace se nedivím, že někteří lidé mají pocit, že celá záležitost je dosti neprůhledná a tajuplná. O obstarání informací se všemožně snažili a nic, nedostává se jim jich na obecním Úřadě, ba ani od samotných členů komise pro pozemkovou Úpravu. Vaše rada jim tedy není nic platná. Pokud byste měl dojem, že si něco vymýšlím, zkuste tyto informace získat sám a poskytněte jim je. Fórum bylo zřízeno mimo jiné proto, aby se lidé dostali k informacím snadněji a pod veřejnou kontrolou. Průběh pozemkové Úpravy rozhodně dosud veřejnou kontrolu neumožňoval. Tato akce stojí nás daňové poplatníky několik milionů a považuji za velmi podivné, že její podstatu a důvody uskutečnění dosud nikdo nevysvětlil.