OTEVŘENÃ? KRAJSKÃ? PŘEBOR MLÃ?DEŽE V RAPID ŠACHU 2006/2007 – 4.TURNAJ
pořádaly ŠK ZŠ Hrabišín a ŠK Nový Malín z pověření KŠS Olomouc v
sobotu 10.2. 2007 v krásně prosluněných rozlehlých prostorách budovy Základní školy v Hrabišíně. O přestávkách mezi sedmi zápasy byla k dispozici Účastníkům soutěze rozměrově Úctyhodná tělocvična. Příjemné prostředí, chutné občerstvení za ceny srovnatelné s cenami v bufetu Poslanecké sněmovny a perfektní nadstandardně příjemná obsluha, vstřícní obětaví pořadatelé a hlavně nadšení mladí šachisté.
Využil jsem příležitosti své osobní Účasti a pořídil pro šachové příznivce a případné další zájemce
snímky hráčů, kteří hráli pod hlavičkou Agentury 64 Grygov. Ve skupině A hrálo 23 hráčů, B -16, C - 9.
Jáchym Bareš - 7 let, jako jediný z našich skončil na medailovém 3. místě ve skupině A.
Adam Suk@ný - 8. let, skončil 7. ve skupině A
Petr Tran - 11 let, skončil 4. ve skupině B
Igor Alfimov (jeho specialitou je hra s batůžkem na zádech) - 11 let, skončil 6. ve skupině B
Albert Suk@ný - 10. let, skončil 8. ve skupině B
A na závěr jsem si nechal lahůdku - devítiletý
Jiří Navrátil z Litovle, který zaslouží označení "šachový génius". Jak jsem to již výše zmínil - velký šachový talent hrající za A64 Grygov, kterému jeho vrstevníci na šachovnici již výkonnostně nestačí, nastupuje proti soupeřům o dvě věkové kategorie starším (C). Dnes skončil ve skupině C na medailovém 2. místě (mezi 1. a 2. místem muselo být vzhledem ke stejnému výsledku rozhodnuto losem). Má momentálně
ELO 1794, tedy přibližně stejné jako náš nejlepší hráč z okresního přeboru Libor Kalas.