Děkuji panu Filovi za jeho názor na včerejší akci.
Jsem zde jmenován, tak si dovolím trochu odpovědět.
Pan Fila ve svém příspěvku používá nekonkrétní slovní obraty jako "všichni", "velká část", "pár" nebo "opět", které mohou být (a také jsou) poněkud zavádějící.
Pokusím se tedy shrnout fakta, abychom věděli, o čem se vlastně bavíme.
- Koncert rockových kapel nazvaný "Ulítlej fest" pořádal pan Oldřich Liška z firmy Rosnička, který u nás v Grygově provozuje obchod se smíšeným zbožím a drogerii.
- z výše uvedeného je celkem patrné, že pořadatelem nebyla ani obec, ani Kubáček nebo Chramosta. Akce byla řádně nahlášena na OÚ, z čehož by si mohli vzít příklad i jiní organizátoři v minulosti.
- já sám jsem celou akci uvítal, protože dle mého názoru produkce tohoto druhu na území obce ještě neproběhla
- akce se konala od 13 hodin na zahradě místní sokolovny, trvala do 1. hodiny ranní
- na koncertu jsem byl osobně přítomen okolo 16. hodiny, poté jsem tam pobyl od 20 do 1 hodiny v noci
- v nabídce občerstvení se objevilo nejen obligátní "pívo a párek", ale také míchané nápoje neboli koktejly alkoholické či nealkoholické, řízky, guláš (nejen dle mého názoru vynikající) a další
- akci moc nepřálo počasí, pršet přestalo v podstatě těsně před začátkem, ale i přesto měl poslední platící návštěvník pořadové číslo vstupenky 119. To je číslo běžně dosahované společenskými organizacemi při jejich akcích v obci.
- co se týká počtu podroušených lidí na zmíněné akci, dosahoval obvyklého procenta na akcích podobného zaměření, ať už je pořadatelem kdokoliv
- na akci dle mých informací nebyl zaznamenán žádný incident, rvačka nebo něco podobného. Jen v několika případech návštěvníci požadovali slevu na vstupném, či dokonce vstupné zdarma. Pokud je za mizernost organizátorů považována skutečnost, že chtějí po návštěvnících oprávněně vstupné, pak má pan Fila pravdu. Výtky k organizaci jsem nezaznamenal.
- na koncert přijeli fanoušci uvedených skupin např. až z Mostu
- úspěšnost celé akce, která se konala v Grygově poprvé, nechť zhodnotí její pořadatel, pan Liška
Obecně lze říci, že některé kulturní akce nejsou v Grygově přijímány s otevřenou náručí. Z minulosti bych jmenoval např. divadelní představení se zhruba pěti diváky nebo koncert dechovky, který sledovali v podstatě sami pořadatelé.
Znamená to tedy, že bychom neměli nic pořádat a raději měli jet na akci do Týnce či Náměšti a nadávat na poměry? Dle mého skutečně ne.
Závěrem bych chtěl kostatovat, že uspořádání akce jakéhokoliv charakteru zabere dosti času a je třeba vyvinout určitou dávku organizačního talentu, který není dán do vínku každému.
Uvítám, pokud pan Fila nebo někdo jiný přijde se zajímavým nápadem a bude chtít ukázat ostatním, jak takové věci dělat. Možnosti jsou v podstatě neomezené.
Pořádáním společenských akcí nikdo nevyjadřuje sympatii či nesympatii se současnými představiteli obce, jako fyzická či právnická osoba si můžete pronajmout sokolovnu či její část a akci dovést do úspěšného konce. Výsledek pak bude vizitkou organizátora.
Podmínky pronájmu sokolovny najdete zde:
http://www.grygov.cz/index.php?id=114Případně můžete zavolat přímo na obecní úřad - tel. 585 393 262, nabídky jsou vítány.
Přeji Vám všem hezký den!
Ing. Tomáš Kubáček, starosta obce