Zdravím všechny.
Když si pročítám tuto debatu o nadměrném hluku z akcí pořádaných za sokolovnou, tak mě napadá několik věcí :
1. Chápu občany, kteří bydlí poblíž sokolovny, že v den pořádání těchto akcí se jim hůře spí, ale vzpomeňte si na dobu svého mládí - vy jste nechodili na taneční zábavy apod. ? Vy jste nepili na těchto zábavách alkohol ? Vy jste nezpívali, když jste šli ze zábavy domů ? Já myslím, že každý to někdy udělal. Jenže tenkrát si nikdo neustále nestěžoval. Tak proč dnes

Proč tyto akce nazýváte ,, pijatikou´´ apod. ? Nepovažuji na tom, že si jde někdo poslechnout hudbu, zatančit si, dát si pivo a něco dobrého k jídlu nic špatného. Tak proč tyto útoky

2. Diskuze o nadměrném hluku se zvrhla v diskuzi o tom, jak ,,špatní ´´ jsou pánové Chramosta, Kubáček a ostatní, kteří sdílí stejný názor jako oni. Já osobně s těmito lidmi nemám problém. Nikdy jsem nebyl svědkem nějakého jejich agresivního a neslušného chování . Mám s nimi právě opačné zkušenosti a myslím, že nejsem sám.
Proč stěžovatelé nepřijdou s konstruktivním návrhem na řešení problému a jenom hází špínu na pány Chramostu a Kubáčka. Proč do tohoto tématu zatahují volby?
Nápadně mi to připomíná praktiky úzké skupiny lidí, kolem bývalého starosty, kteří se již dlouho snaží pošpinit nynější vedení obce a najdou si jakoukoliv záminku.
3. Neustále se tady probírá hluk za sokolovnou, ale co např. hluk z akcí pořádaných v truhlářství Hlaváč ? Obyvatelé ulic za kolejemi to také tolerují . Že by byli tolerantní ?
4. Uvědomme si, že akce pořádané za sokolovnou jsou ve většině případů pořádané pro všechny obyvatele obce – místní spolky se snaží oživit kulturní život v obci. Dále například výdělek z hasičských zábav jde do oddílu mladých hasičů, což si myslím, je velice pozitivní.
Nejde tedy opravdu pár dnů v roce vydržet ten zvýšený hluk, když je jeho důvodem snaha o oživení kultury v obci, o vydělání peněz pro děti apod. ?