Proti obecnímu rozhlasu nic nemám, jeho archaičnost je mi dokonce sympatická.
V poslední době je občas slyšet hlasatele profesionála, který mluví pomalu, srozumitelně a zřetelně

.
Problém vidím v tom, že ne v každém domě je rozhlas dobře slyšet. Také není každý vždy zrovna "v pohotovosti" k naslouchání. Příklady najdete jistě sami - někdo zrovna spí, jiný medituje na WC, plní manželské povinnosti, rozpráví s návštěvou, telefonuje, je nahluchlý, leží nemocen v posteli, poslouchá hudbu se sluchátky na uších, sleduje svoji oblíbenou telenovelu v televizi a nechce být rušen .... a nebo není vůbec doma. Když mi kdysi před několika lety na obecním Úřadu argumentoval někdo uštěpačně "bylo to hlášeno obecním rozhlasem, měl jste poslouchat", nechtěl jsem věřit vlastním uším.
Můj návrh zní: nechť jsou hlášení obecního rozhlasu současně v písemné podobě zveřejňována v "Aktualitách" na www obce. Udržování rubriky Aktuality v aktuálním stavu by mělo být svěřeno, není-li tomu tak, konkrétnímu pracovníkovi obecního Úřadu, který za výkon této činnosti ponese odpovědnost. V případě jeho nepřítomnosti by měl mít určen zástupce pro tuto činnost.
Poznámka - překlad - vysvětlení, co chtěl básník říci: Tento návrh není míněn jako Útok na žádného konkrétního pracovníka obecního Úřadu. Jde skutečně jen o podnět ke zlepšení stavu informovanosti obyvatel obce. Obracím se s ním jen na vedení obce a předkládám ho k případné věcné, nikoli osobní, diskuzi.

Do budoucna by bylo zajímavé zvážit, zda není reálné ze strany obecního Úřadu i
zasílání informativních SMS zpráv na mobilní telefony těch, kteří by o to stáli. Ale pozor, abyste při cestování po Novém Zélandu nedostali zprávu, že popelnice se vyvážejí o den později ...