Grygovské otevřené fórum

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

přesun na stránky
Pro přesun na obecní internetové stránky klikněte na logo

Autor Téma: Následovalo slov více .... (26.10.2006)  (Přečteno 1088 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

J.S.

• Amatérský pisálek
  • Globální Moderátor
  • Ultrasuperčlen
  • Oblíbenost: +551/-25
  • F. Schiller (1759-1805): Život znamená snít.
Následovalo slov více .... (26.10.2006)
« kdy: Říjen 30, 2006, 21:25:40 odpoledne »

Vážený pane Chramosto,

děkuji za Váš milý počin s anketou, i když pochybuji, že si takovou výjimečnost zasloužím. Moje příspěvky jsou nepochybně aktuální, ale v životě vše rychle pomíjí, takže jejich aktuálnost lze přirovnat k životu jepice. Zdá se, že jste správně pochopil, že takto chci svojí bezvýznamnou maličkostí přispět k utříbení myšlenek a názorů v souvislosti s řešením problematiky vedení obce. Jsem nakonec její občan a je i v mém zájmu, aby se obec rozvíjela k mému prospěchu, který se snad příliš neliší od zájmů většiny slušných lidí. Jako grygovský nerodák (někteří grygovští rodáci takovým říkají přivandrovalci, kterým podle nich nepřísluší mít vlastní názory na veřejný život v obci, natož se o nich veřejně vyjadřovat, naštěstí však tvoří jen menšinu) a člověk bez politických ambicí a bez vyhraněného fandovství pro některou stranu (ať již na grygovské či centrální Úrovni) mám jistou výhodu určitého nadhledu nad situací a snažím se o nezaujatý pohled. Současně se samozřejmě vystavuji riziku, že to bude vypadat, že jsem "proti všem" (tedy vlastně všem neužitečný, jak kdosi reagoval ve fóru na http://www.grygov.cz/) .

Využiji však Vaší reakce a zájmu k určitému doporučení či prosbě. Jestli jsem pochopil dobře, jste "autorem" internetových stránek na adrese www.grygov.unas.cz a problematice tedy odborně rozumíte. Nemám s tvorbou webu v podstatě žádné zkušenosti, takže ani nevím, zda moje představy a požadavky jsou technicky reálné. Vaše stránky jsou udělány prakticky, pružně, mají přijatelnou grafickou i technickou Úroveň v rámci amatérských měřítek, což nepochybně pro potřeby Vaší strany, i jedné z mála veřejných internetových diskuzí v Grygově, zcela postačuje. Jako zastupitelé budete mít snad vliv i na stav internetových stránek naší obce. Mají nechybně profesionální vzhled, což zřejmě je dáno mimo jiné i tím, že jejich financování má poněkud jiný základ než ve Vašem případě. Jelikož jde o stránky obce a jsem její občan, mám i já zájem, aby fórum na těchto stránkách mělo smysluplný a přínosný obsah a technickou Úroveň. Váš dosavadní přístup k Vašim stránkám dává naději, že by tyto požadavky bylo možno realizovat i v případě oficiálních obecních stránek. V posledních dnech jsem se na nich snažil doporučit dodržování určitých pravidel diskuze. Máte-li zájem cokoli z mých příspěvků z obecních stránek (J.S.) použít, máte můj souhlas. Nejde vždy o "moudra" z mé hlavy, ale o úpravu a dokonce okopírování běžných ustálených pravidel mnoha jiných internetových diskuzí, která, díky svému charakteru, nejsou chráněna autorským zákonem. Jde o to, aby se diskuze stala skutečnou seriózní veřejnou diskuzí o problémech, které tíží a zajímají občany obce a byla tudíž k obecnému (a tím i obecnímu) prospěchu. Její usměrnění však nikdy nesmí opustit rovinu objektivního přístupu a být zneužito k odstraňování či hanobení názorů oponentů. Blbec se svým názorem znemožňuje sám a nemusí to ještě někdo zdůrazňovat (ano, to samozřejmě platí i o mně). I sebekritičtější názory v sobě mohou mít zárodek jakési zpětné vazby, která může být využita pozitivně. Obecní fórum je v tomto směru bohužel zanedbáno. Omylem (dokonce i mnou samým) publikované opakované příspěvky nejsou aktuálně likvidovány. Některé příspěvky, kritizující nešvary, záhadně mizí (že by cenzura?). Také "technická" stránka fóra není optimální, protože reakce na odpovědi se neřadí pod tyto odpovědi a při reakcích na staré příspěvky se tyto přiřazují úplně někam jinam, z čehož vzniká chaos. Mám zato, že Grygov by si zasloužil fórum s vyšší úrovní, fórum, kterému bude věnována soustavná péče provozovatele, protože příspěvky z veřejné diskuze o problémech týkajících se obce mohou být, při opravdové snaze budovat obec takovou, aby vyhovovala většině občanů, hodnotným přínosem pro práci zastupitelstva i pro občany. Všichni víme, že ne každý je řečník a umí formulovat své myšlenky tak, aby měl odvahu vystupovat třeba na schůzích zastupitelstva. Také je to časově náročné a pro mnohé i z jiných důvodů nepřijatelné, třeba proto, že se obávají negativní reakce a nechtějí se "zveřejňovat". Fórum umožňuje těmto lidem zůstat v anonymitě a přesto se plnohodnotně zúčastnit veřejné diskuze o otázkách rozvoje obce. Stálo by za úvahu, zda fórum technicky nerozčlenit na části, věnované vždy nějakému užšímu okruhu problematiky (doprava v obci, vedení obce, historie obce, zajímavosti o obci, sport, kultura, toto fórum, nakonec třeba i reklama, nabídky služeb atd., atd.), popř. dokonce na další větve v rámci těchto částí (sport - šachy, fotbal, aerobic ). Bylo by s tím jistě dost práce a bylo by též třeba, aby o fórum bylo soustavně pečováno ve smyslu mazání zákon porušujících, vulgárních, rasistických a zmatečných přípěvků a též aby byly nesprávně zařazené příspěvky přesouvány na správné místo. To samozřejmě vyžaduje objektivní a nezaujatý přístup, který si s důvěrou od Vás dovoluji očekávat. A ještě poznámka na závěr - přispěvatel by neměl být podroben povinnosti registrace či nátlaku na odhalení totožnosti.

No, myslím, že tento výhřez mých myšlenek, možná trochu zmatený, již stačí k pochopení toho, o co mi jde.

Díky za Vaši pozornost, vydržela-li až do tohoto okamžiku.

J.S.
« Poslední změna: Listopad 11, 2008, 01:05:39 dopoledne od Petr Chramosta »
IP zaznamenána

J.S.

Stránka vytvořena za 0.298 sekund, 24 dotazů.