Grygovské otevřené fórum

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

přesun na stránky
Pro přesun na obecní internetové stránky klikněte na logo

Anketa

Kdo si přejete, aby globální moderování prováděl?

Nadále J.S.
Irena Kotlánová
Někdo jiný.
Nikdo, je to zbytečné.
Nevím.

Autor Téma: Globální moderátor a moderátoři  (Přečteno 2501 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

J.S.

• Amatérský pisálek
  • Globální Moderátor
  • Ultrasuperčlen
  • Oblíbenost: +551/-25
  • F. Schiller (1759-1805): Život znamená snít.
Globální moderátor a moderátoři
« kdy: Listopad 03, 2006, 15:17:26 odpoledne »

Globální moderátor se stará o obsah a formu fóra, případně se snaží usměrňovat diskuzi, aby naplňovala její Účel.

Tuto funkci vykonává pan J.S. Je občanem Grygova. Je nezávislý (neplést s NEZ/DEM) na kterékoli politické straně, není členem žádné politické strany, spolku nebo hnutí. Není zaměstnancem obce a za výkon své činnosti není placen. Svoji činnost vykonává dobrovolně a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

Oprávnění globálního moderátora má ve fóru samozřejmě nastavena i starosta obce pan Ing. Tomáš Kubáček. Je tomu tak především z důvodů kontrolních, neboť vedení obce nemůže svěřit fórum komukoli bez kontroly, když je to fórum obce. Je to jistou protiváhou k jeho odpovědnosti za řádný chod všech obecních záležitostí a odrazem významu pravomocí, vyplývajících z jeho funkce.

Moderátoři mají svěřeny některé dílčí kategorie (rubriky) fóra, diskuze či témata. V tomto rámci mají stejnou náplň činnosti jako globální moderátor.
« Poslední změna: Leden 07, 2007, 15:37:55 odpoledne od J.S. »
IP zaznamenána

J.S.

J.S.

• Amatérský pisálek
  • Globální Moderátor
  • Ultrasuperčlen
Globální moderátor
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 31, 2006, 17:55:30 odpoledne »

Jelikož se včera a dnes objevila ve fóru poměrně razantní kritika mé práce globálního moderátora a jsem obviňován z cenzury, která je v rozporu s pravidly fóra, a to v příspěvku, který byl zatím ponechán ve fóru na jemu odpovídajícím místě jen proto, aby bylo evidentní, jak vypadá zcela frapantní porušování pravidel fóra a jehož obsah je čítankovým příkladem demagogie a slepého osočování za každou cenu podle hesla nic mi není svaté, je namístě zabývat se otázkou, zda existuje skutečně masová nespokojenost s tím, abych tuto funkci nadále zastával. Rozhodně vás nechci svojí přítomností obtěžovat či rozeštvávat svými příspěvky občany. Možná jsem natolik nešikovný, že se mi to dokonce daří. Navíc jsem díky práci pro fórum v posledních dvou měsících hodně zanedbával své blízké i mé záliby, což si trochu vyčítám.

Fórum funguje, zítra se zahajuje jeho ostrý provoz. Příkladů, jak lze do fóra přispívat, bylo uvedeno již určitě dost. Lze říci, že můj základní Úkol byl splněn. Proto by bylo vhodné, abyste k této otázce zaujali jako uživatelé fóra své stanovisko.

Neznamená to, že by mělo fórum skončit svoji činnost, to by bylo škoda. Jen globální moderování by mohlo být svěřeno někomu, kdo za to bude placen a bude požívat všestranné důvěry čtenářů a přispěvatelů. Dosud spravovala internetové stránky obce paní Irena Kotlánová. Má s takovou činností zkušenost a má ji v náplni práce. Je zásadová a dostatečně rázná na to, aby se sprosťáky, humusícími toto fórum, kategoricky skoncovala. Předvedla tu, že umí jasně a zásadově formulovat své názory a není zbytečně Útlocitná, aby se s někým příliš párala. Věřím, že umí přistupovat k problémům podle hesla padni komu padni. Předání této činnosti jí by bylo tedy naprosto jednoduchou záležitostí a já bych měl konečně trochu pokoj od Oněginů a jiných Kazimírů, kteří už skutečně neví, co by si na mne vymysleli za absurdní osočení. Do fóra bych pak přispíval v případě chuti a potřeby jen jako pouhý řadový přispěvatel. Anebo nepřispíval vůbec, kdyby se nepodařilo zachovat jeho přijatelnou Úroveň.       
« Poslední změna: Březen 08, 2007, 22:43:27 odpoledne od J.S. »
IP zaznamenána

J.S.

knihomol

• Host
Re: Globální moderátor a moderátoři
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 31, 2006, 18:52:44 odpoledne »

Irenu, prosím, ne. Je příliš nakloněna bývalému starostovi. Někdo jiný schopný a zároveň nestranný by nebyl?
IP zaznamenána

abc

• Host
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 31, 2006, 19:24:20 odpoledne »

;D NE! my řekli NE!
V žádném případě nikoho jiného než pana J.S.
Ten se osvědčil a basta!
Nevzdávejte to pane J.S.
Od pul noci zahájíme ostrý provoz.......... ;)
IP zaznamenána

abcd

• Host
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 31, 2006, 20:27:20 odpoledne »

Naprosto s Vámi souhlasím. Chceme jedině pana J.S. A basta!
Pane J.S., nenechte se Kazimírem a Oněginem otrávit.
IP zaznamenána

abc

• Host
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 31, 2006, 20:38:42 odpoledne »

;Dděkuji pane abcd-ještě 3a půl hodiny do ostrého provozu GOF

ať žije šťastný nový rok bez pana KAZIMíRA ;)
papá :-*
IP zaznamenána

koniklec

• Nováček
  • *
  • Oblíbenost: +43/-36
« Odpověď #6 kdy: Prosinec 31, 2006, 20:55:56 odpoledne »

Jako globálního moderátora navrhuji někoho z oficiálních představitelů
obce, buč starostu nebo místostarosty. Globální moderátor
by měl totiž za způsob moderování nést zodpovědnost před uživateli
fóra a také před občany obce, když se zde diskutují vážná témata
obce. Moderátorem by neměl být někdo v pozadí, jehož pravá totožnost
není oficiálně známa, který si ani nepřeje ji zveřejňovat a
který je přitom hlavním přispěvatelem ve všech sekcích. Zároveň
by měla být stanovena jasná pravidla pro mazání příspěvků,
aby vše nezáleželo jen na libovůli konkrétního člověka. Ideální
by sice byla nějaká zcela nezávislá osobnost, ale takovou asi není
možné nalézt, neboť nikoho z občanů Grygova nelze označit za
nezávislého.
IP zaznamenána

J.S.

• Amatérský pisálek
  • Globální Moderátor
  • Ultrasuperčlen
« Odpověď #7 kdy: Leden 01, 2007, 12:47:15 odpoledne »

Pro abcd: Bučte tak hodný (hodná), nesnažte se mluvit za druhé, ale jen za sebe, na to tady máme jiné kapacity  :). Díky za pochopení.

Pro koniklece:

Oprávnění globálního moderátora má ve fóru samozřejmě nastavena i starosta obce pan Ing. Tomáš Kubáček. Ještě vyšší "moc" nad fórem má jeho "stvořitel" a administrátor pan místostarosta Petr Chramosta. Jsme dohodnuti, že v okamžiku, kdy si nebudou přát, abych tato oprávnění měl, mohou je jednostranně omezit či zrušit, i kdyby se mi to nelíbilo. Vedení obce nemůže ponechat fórum komukoli bez kontroly, když je to fórum obce. V tomto duchu jsem na základě Vašeho příspěvku upřesnil první příspěvek tématu, kde to původně nedopatřením nebylo jasně uvedeno. Děkuji Vám za spolupráci při odstranění tohoto nedostatku.

Rozlišujte, prosím, kdy někdo vystupuje jako globální moderátor a kdy tentýž člověk jako občan, funkcionář obce, člen politické strany či tvůrce literárního pokusu. Důležité je, jestli takový člověk je schopen zachovat určitý odstup těchto rolí a je v roli GM objektivní. Není to snadné. Mé přispívání do všech sekcí bylo dáno mimo jiné i snahou ukázat uživatelům, jak lze s fórem pracovat a jaké jsou jeho možnosti. Musel jsem si nejprve sám ve zkušebním provozu důkladně vyzkoušet, jak to funguje, abychom mohli s adminem přizpůsobovat fungování fóra požadavku uživatelské přívětivosti a byla tak vytvořena jeho současná struktura.

Domnívám se, že oba výše jmenovaní jsou při plnění svých pracovních povinností natolik vytíženi, že by těžko chtěli sami fórum moderovat. Také by se jim mohlo stát, že je by je někdo obvinil z neobjektivity, protože jsou členy jedné politické strany. Až přestanete být alespoň pro redakci koniklec, není vyloučeno, že byste mne mohl nahradit Vy. Máte vytříbené a jasné formulace a nejste tak rozvláčný jako já. Možná by vedení obce na obsazení této funkce mohlo vypsat i něco jako konkurs. I když nevím, zda by to někomu za to stálo, nechat ze sebe dělat zdarma fackovacího panáka.

Všem vám přeji pěkný nový rok.           
« Poslední změna: Březen 25, 2007, 13:03:37 odpoledne od J.S. »
IP zaznamenána

J.S.

koniklec

• Nováček
  • *
« Odpověď #8 kdy: Leden 01, 2007, 19:05:39 odpoledne »

Děkuji za informaci o nastavení práv moderátorů, popisované složení týmu moderátorů včetně zapojení funkcionářů obce odpovídá mým představám o fungování tohoto fóra.
Nějakou dobu sleduji diskuzi na obecním fóru a musím velmi kladně ohodnotit příspěvky podepsané J.S.  S výjimkou příspěvků několika dalších diskutujících je mnoho vstupů nenávistných a nekonstruktivních, v tomto případě je jejich nekompromisní odstraňování plně na místě.
IP zaznamenána

J.S.

• Amatérský pisálek
  • Globální Moderátor
  • Ultrasuperčlen
GM a jeho pracovní doba
« Odpověď #9 kdy: Leden 10, 2007, 10:57:55 dopoledne »

Motto: "Nikdy nic nevysvětluj, příteli nic vysvětlovat nemusíš a nepřítel ti stejně neuvěří."

Nedalo mi, abych se na podnět přítele nevyjádřil k neustálému poukazování jednoho trumbery na to, že nedodržuji svoji pracovní dobu a za peníze daňových poplatníků píši příspěvky do fóra. Dosud jsem to bral jako projev neomalenosti a neschopnosti vidět věci s nadhledem, ale tuhle jsem na to dostal dotaz od přítele, abych mu to vysvětlil. Všiml si, že můj příspěvek přišel do fóra v době, kdy jsem měl několikahodinové pracovní jednání. Učinil jsem tak a on se mne zeptal, proč jsem své vysvětlení už dávno neuveřejnil, aby to někomu nevrtalo zbytečně hlavou. Vysvětlil jsem mu, že jsem neměl chuť se zpovídat někomu, komu jde jen o urážení mé osoby. Požádal mne, abych tak tedy učinil kvůli němu. Nepříliš rád, protože si mohu způsobit komplikace v podobě různých dalších spekulací a zbytečné disputace o něčem, co nemá žádný význam, jsem se nakonec rozhodl mu vyhovět. 

Na psaní příspěvků potřebuji klid. Těžko ho najít v pracovní době, kdy často nevím, čemu se věnovat dříve. Nepracuji sám, ale v týmu, takže můj pracovní výkon ovlivňuje i výkon týmu. Množství a kvalita mé práce jsou pod neustálou mimořádně přísnou kontrolou, kterou si málokdo v jiné běžné profesi dokáže představit. Nesu osobní odpovědnost za každý pracovní Úkon z hlediska jeho rychlosti, obsahu a odborné kvality. I pod sebemenším pracovním pokynem a Úkonem musí být můj podpis a musí být vždy patrno, jak rychle jsem postupoval.

Ale jsou zde i zákonné přestávky v práci, hlavně polední. O jejich náplni si rozhoduji sám a někdy mi skutečně uvolnění přinese zplození nějakého textíku či doopravení a odeslání toho, který čeká „v šuplíku“ (popř. ve veřejnosti nepřístupné pracovní části fóra). Některým možná již došlo, že fórum je pro mne takovým uvolňovacím deníčkem puberťáka …

Nejčastěji píši o víkendu a večer. Často namísto oběda i večeře, navštíví-li mne mÚza či inspiruje někdo z fóra. Čas vložení delších příspěvků do fóra málokdy odpovídá době jejich stvoření. Píši obvykle v textovém editoru a text pak do fóra přenáším (Ctrl-C, Ctrl-V). Jelikož píši texty zpravidla delší a vlastní chyby někdy nevnímám, protože jsem zaměřen na obsah textu, přenechávám je k jazykové korektuře své obětavé manželce či dalšímu tajnému pomocníčkovi (oběma tisíceré díky za pomoc), kteří je pak jako J.S., znajíce mé heslo, vkládají na moji žádost do fóra. K tomuto se mi velmi hodila např. předvánoční pracovní neschopnost manželky, která jako můj pověřený zástupce odvedla pěkný kus práce, když prošla všechny mé příspěvky a opravila v nich chyby. Taktéž mají ode mne oprávnění průběžně opravovat všechny překlepy, na které v mých textech narazí. Za vše, co ve fóru učiní pod virtuálním J.S., si samozřejmě nesu odpovědnost sám! Takovou možnost má ve fóru ostatně každý registrovaný uživatel. 

Dalším problémem, který může někoho mást, je, že čas ve fóru již byl několikrát odlišný od času reálného. Poukázalo na to několik přispěvatelů. Tudíž i časové Údaje jsou jen virtuální a mají význam orientační. Snad se to podaří napravit, ať zde máme čas reálný. 

A jelikož tento text mi žádné uvolnění neposkytuje, je na čase ho ukončit.

Text byl napsán dne 9.1.2007 kolem 22.00 hod. Vložen do fóra bude po jazykové kontrole někdy zítra.
« Poslední změna: Únor 07, 2007, 21:44:44 odpoledne od J.S. »
IP zaznamenána

J.S.

koniklec

• Nováček
  • *
« Odpověď #10 kdy: Leden 10, 2007, 19:32:08 odpoledne »

Vzhledem k tomu, že se přispěvatelé naučili pracovat s hodnocením svého souhlasu nebo nesouhlasu s názorem autora článku, začíná být karma u jednotlivých přispěvatelů docela zajímavým Údajem. Někteří přispěvatelé jsou hodnoceni jednoznačně kladně, jiní jsou hodnoceni více rozporuplně. Bylo by ještě zajímavější, kdyby karma nebyla viditelná pouze za přispěvatele jako celek, ale kdyby bylo vidět hodnocení jednotlivých článků. Potom by byl jasnější názor návštěvníků GOF na jednotlivá témata. Nevím, jestli by to na GOF bylo možné nastavit, ale pro mě by to byla zajímavá informace.
Dále si myslím, že autor by měl mít možnost upravovat svůj příspěvek maximálně do doby, než se na něj objeví reakce. Pak už by měl příspěvek zůstat v původní podobě, aby reakce na něj nevypadala tak, že odbíhá od tématu nebo je v rozporu s tím, co je psáno v původním příspěvku. Na později provedené změny již nejsou návštěvníci GOF upozorňování a číst delší příspěvek znovu, proto, že byl změněn také není ideální. Z tohoto důvodu by bylo vhodné možnost pozdější Úpravy příspěvku autorem omezit. Pokud chce autor něco změnit nebo doplnit, měl by to napsat jako reakci pod svůj příspěvek, aby na to bylo ostatní návštěvníci upozorněni a jasně viděli, co autor doplnil. Nakonec, když v klasické diskuzi vyslovíme svůj názor, už jej také nemůžeme snadno vzít zpět a pokud chceme něco dodat, tak se musíme znovu přihlásit o slovo.
Navrhované Úpravy nastavení by podle mě zvýšily přehlednost a čitelnost GOF.
IP zaznamenána

J.S.

• Amatérský pisálek
  • Globální Moderátor
  • Ultrasuperčlen
« Odpověď #11 kdy: Leden 10, 2007, 21:52:18 odpoledne »

Nepředpokládá se, že registrovaný přispěvatel bude svůj příspěvek měnit v podstatných Údajích. Je považováno za vhodné, aby měl možnost opravovat i dodatečně chyby či překlepy, popř. doplnit příspěvek obrázkem, který původně neměl k dispozici apod. Pokud by se uvedený jev začal nějak negativně projevovat, zvážíme změnu této možnosti. Host tuto možnost nemá. 

Karma umožňuje vyjádřit názor na registrovaného přispěvatele. Není uvedena u hosta a host ani nemá možnost hlasovat. Bylo by to příliš snadno zneužitelné. Momentálně zvažujeme, zda nenastavit časové rozpětí mezi volbami na více než 1 hodinu.

Možnost hodnocení jednotlivých příspěvků nezvažujeme, neboť nic není černobílé, zvláště obsahuje-li příspěvek více názorů. Názor na příspěvek je možno vyjádřit slovně. Nechceme, aby se nám fórum změnilo v sázkovou kancelář. Nejvýznamnější otázky lze zpracovat do ankety, se kterou mohou pracovat opět z obdobných jako výše uvedených důvodů jen registrovaní uživatelé.

« Poslední změna: Únor 03, 2007, 19:17:16 odpoledne od J.S. »
IP zaznamenána

J.S.

Stránka vytvořena za 0.133 sekund, 28 dotazů.