Motto: "Nikdy nic nevysvětluj, příteli nic vysvětlovat nemusíš a nepřítel ti stejně neuvěří."Nedalo mi, abych se na podnět přítele nevyjádřil k neustálému poukazování jednoho trumbery na to, že nedodržuji svoji pracovní dobu a za peníze daňových poplatníků píši příspěvky do fóra. Dosud jsem to bral jako projev neomalenosti a neschopnosti vidět věci s nadhledem, ale tuhle jsem na to dostal dotaz od přítele, abych mu to vysvětlil. Všiml si, že můj příspěvek přišel do fóra v době, kdy jsem měl několikahodinové pracovní jednání. Učinil jsem tak a on se mne zeptal, proč jsem své vysvětlení už dávno neuveřejnil, aby to někomu nevrtalo zbytečně hlavou. Vysvětlil jsem mu, že jsem neměl chuť se zpovídat někomu, komu jde jen o urážení mé osoby. Požádal mne, abych tak tedy učinil kvůli němu. Nepříliš rád, protože si mohu způsobit komplikace v podobě různých dalších spekulací a zbytečné disputace o něčem, co nemá žádný význam, jsem se nakonec rozhodl mu vyhovět.
Na psaní příspěvků potřebuji klid. Těžko ho najít v pracovní době, kdy často nevím, čemu se věnovat dříve. Nepracuji sám, ale v týmu, takže můj pracovní výkon ovlivňuje i výkon týmu. Množství a kvalita mé práce jsou pod neustálou mimořádně přísnou kontrolou, kterou si málokdo v jiné běžné profesi dokáže představit. Nesu osobní odpovědnost za každý pracovní Úkon z hlediska jeho rychlosti, obsahu a odborné kvality. I pod sebemenším pracovním pokynem a Úkonem musí být můj podpis a musí být vždy patrno, jak rychle jsem postupoval.
Ale jsou zde i zákonné přestávky v práci, hlavně polední. O jejich náplni si rozhoduji sám a někdy mi skutečně uvolnění přinese zplození nějakého textíku či doopravení a odeslání toho, který čeká „v šuplíku“ (popř. ve veřejnosti nepřístupné pracovní části fóra). Některým možná již došlo, že fórum je pro mne takovým uvolňovacím deníčkem puberťáka …
Nejčastěji píši o víkendu a večer. Často namísto oběda i večeře, navštíví-li mne mÚza či inspiruje někdo z fóra. Čas vložení delších příspěvků do fóra málokdy odpovídá době jejich stvoření. Píši obvykle v textovém editoru a text pak do fóra přenáším (Ctrl-C, Ctrl-V). Jelikož píši texty zpravidla delší a vlastní chyby někdy nevnímám, protože jsem zaměřen na obsah textu, přenechávám je k jazykové korektuře své obětavé manželce či dalšímu tajnému pomocníčkovi (oběma tisíceré díky za pomoc), kteří je pak jako J.S., znajíce mé heslo, vkládají na moji žádost do fóra. K tomuto se mi velmi hodila např. předvánoční pracovní neschopnost manželky, která jako můj pověřený zástupce odvedla pěkný kus práce, když prošla všechny mé příspěvky a opravila v nich chyby. Taktéž mají ode mne oprávnění průběžně opravovat všechny překlepy, na které v mých textech narazí. Za vše, co ve fóru učiní pod virtuálním J.S., si samozřejmě nesu odpovědnost sám! Takovou možnost má ve fóru ostatně každý registrovaný uživatel.
Dalším problémem, který může někoho mást, je, že čas ve fóru již byl několikrát odlišný od času reálného. Poukázalo na to několik přispěvatelů. Tudíž i časové Údaje jsou jen virtuální a mají význam orientační. Snad se to podaří napravit, ať zde máme čas reálný.
A jelikož tento text mi žádné uvolnění neposkytuje, je na čase ho ukončit.
Text byl napsán dne 9.1.2007 kolem 22.00 hod. Vložen do fóra bude po jazykové kontrole někdy zítra.